Android telefonunumuzda Samsung Notes uygulamasını kullanıyoruz ancak Samsung Notes uygulamasını bilgisayardan açıp bu notlara ulaşmak istediğimizde, o da ne? "Bu uygulama sadece Galaxy Booklarda çalışır" diye saçma sapan bir uyarı ile karşılaşıyoruz.

Samsung Notes

Eee ne yani, şimdi gidip tek bir uygulama açmak için 700$ verip ayrı bir alet mi alacağız; bu kadar saçma, bu kadar gerizekalıca bir pazarlama stratejisi olmaz. Hem android gibi özgür bir işletim sistemini cihazla sat hem bir şeylere izin vermemeyi dene. Bu koca koca şirketlerde, o kadar boş insanın, boş toplantıların, nereden ve nasıl çıktığı, nasıl böyle kararların alındığı benzer durumlarla karşılaşınca daha iyi anlaşılıyor aslında.

Program da sanki füze rampası kontrol edecek he! Alt tarafı yüzlerce alternatifi olan kıytırık bir not alma uygulaması; en fazla kurarsınız başka bir uygulama olur biter, nedir yani. Ama tabi mesele bu değil, neyse. Ben de bu olayın tuhaflığını gördüğümde "Yok canım böyle değildir" falan derken, birden boşuna uğraştığım ve benim de yazılımcı olduğum geldi aklıma 🤦‍♂️😁Windows için bir şeyler yazarken meğer benim yerime bunu bir başkasının zaten yaptığını fark ettim.

✅1. Resmi Samsung Notes uygulamasını henüz yüklemediyseniz buraya tıklayarak ya da Windows işletim sisteminizdeki Microsoft Store içinde Samsung Notes araması yaparak yükleyin.

✅2. Eğer uygulama zaten yüklü ise direk bu adımdan devam edebilirsiniz. Buraya tıklayarak indireceğiniz galaxybook_mask-main.zip dosyasını ayrı bir dizine çıkartıp içindeki GalaxyBookMask(no startup).bat dosyasını çalıştırarak "Yes" butonuna tıklayın; hepsi bu kadar. Bu dosyanın yaptığı, Samsung Notes uygulamasına Windows işletim sistemi olan bilgisayarınızı Galaxy Book olarak algılatmak. Bu arada eğer daha önce shell script yazmadıysanız tabi pek bir şey ifade etmeyebilir ama isterseniz dosyaya sağ tıklayıp "Düzenle" diyerek ekleyeceği değerleri kendiniz de görebilirsiniz.

Şimdi Samsung Notes uygulamasını açtığınızda login olmanız için Samsung Account'a yönlendirecek. Yani uygulama şu an düzgün bir şekilde açılmış durumda. Samsung Account uygulamasını da yükleyip login olduktan sonra Samsung Notes > Ayarlar > Samsung Cloud ile eşitle > Depolama > Açık seçtiğinizde tüm notlarınız eşitlenecektir.

Samsung Account CloudSamsung Account 1Samsung Account 1

Samsung Notes

galaxyboox_mask github